Heb jij vanuit MEE of een andere organisatie ervaring met onafhankelijke cliëntondersteuners binnen de Wet langdurige zorg? Dan zoeken wij jou. We zoeken goede voorbeelden van onafhankelijke cliëntondersteuning in de gehandicaptenzorg. Het gaat om ervaringen van mensen met een beperking en hun familie, die te maken hebben met de Wet langdurige zorg.
Onafhankelijke cliëntondersteuning
Mensen met een beperking die langdurige zorg en ondersteuning krijgen, hebben recht op een onafhankelijke ondersteuner. Die persoon noemen we een cliëntondersteuner. Deze persoon staat altijd aan de kant van de cliënt of familie. Een cliëntondersteuner helpt met het duidelijk maken van wat jij graag wil. Hij of zij kan informatie en advies geven. En helpen bij het organiseren van passende zorg en ondersteuning. De cliëntondersteuner doet dit los van de organisaties die de zorg en ondersteuning geven. En los van de gemeente, of zorgkantoor. Daarom heet het een onafhankelijke cliëntondersteuner.
Wat zijn goede voorbeelden?
Voorbeelden over wat je hebt bereikt dankzij de ondersteuning. De manier waarop je ondersteund bent. We horen ook graag wat je vond van de ervaring en kennis van de cliëntondersteuner. En misschien kun je ons ook vertellen hoe je bij de onafhankelijke cliëntondersteuner bent gekomen.
Wat we gaan doen
De verzameling goede voorbeelden van onafhankelijke cliëntondersteuning gebruiken wij (anoniem) in een rapport met de uitkomsten en tips. Het doel is om meer bekendheid te geven over het gebruik en de mogelijkheden van onafhankelijke cliëntondersteuning.
Wat kun jij doen?
Heb je goede ervaringen opgedaan en wil je deze met ons delen in een kort telefonisch interview? Of wil je eerst meer informatie? Je kunt voor 15 maart 2018 contact opnemen met Emiel Dekker van het LSR via e.dekker@hetlsr.nl of 030-2937664.