MEE lanceert digitale Wlz-wijzer

sociaal domein

Zorgvragers verdwalen in regels en procedures
Op de website www.meeroverwlz.nl is alle informatie te vinden die nodig is voor het regelen van langdurige zorg conform de Wet langdurige zorg (Wlz). De website is ook toegankelijk voor mensen met een motorieke, visuele, auditieve en/of lichte verstandelijke beperking.

Cliëntondersteuners van MEE ervaren in hun dagelijkse praktijk dat zorgvragers, die een beroep willen doen op de Wlz, de regels en procedures daarvoor veel te ingewikkeld vinden. Hierdoor zoeken ze lang naar de juiste instantie en de best passende zorg. En krijgen ze niet altijd de zorg en ondersteuning, die het beste bij hun persoonlijkheid en situatie past.

Duidelijke taal
Er bestaan al websites met informatie over Wlz maar de teksten daarvan zijn meestal te moeilijk voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en laaggeletterden. Bovendien is de gezochte informatie vaak versnipperd. Op www.meeroverwlz.nl staat de benodigde informatie bij elkaar, gedoseerd in korte teksten en in duidelijke taal. Voor mensen die informatie liever van papier lezen, heeft MEE NL boekjes ontwikkeld met dezelfde informatie als op de website. Deze zijn bij iedere MEE-organisatie verkrijgbaar. Ook kan iedereen met een Wlz-indicatie gratis bij MEE terecht voor meer informatie en ondersteuning.

Cliëntondersteuning van MEE
De cliëntondersteuner van MEE helpt mensen met een beperking en chronisch zieken bij het maken van keuzes en het oplossen van vraagstukken bij de zorgvraag. De cliëntondersteuning is vooral gericht op de versterking van de positie van de cliënt, zodat deze zelf weloverwogen keuzes kan maken. Cliëntondersteuners van MEE werken onafhankelijk van de indicatiesteller, zorginkopers en zorgaanbieders. Iedereen met een Wlz-indicatie mag gratis een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE inschakelen.

Over MEE en MEE NL
MEE NL is de coöperatieve vereniging van 20 regionale MEE-organisaties. MEE ondersteunt mensen met een beperking en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen zodat zij naar vermogen kunnen meedoen in de samenleving.

Terug naar nieuws

Meer nieuws of op de hoogte blijven?

Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief
Naar boven